Modern kori gyereknevelés külföldön: a fizikai fenyítés végnapjai?

Hallgasd te is

Hamarosan…

Ezt az adást még nem vettük fel, forrásanyagot gyűjtünk és továbbra is keressük azokat a szülőket, akik szívesen mesélnek arról, hogyan nevelik gyermekeiket a mai világban.

Amikor az ember családostúl külföldre költözik, gyerekekkel együtt, akkor az egyik nagyon fontos feladat és kihívás, hogy a gyerek sikeresen beilleszkedjen az új közegbe.

Vajon a nevelés, a szülők törődése és hozzáállása a gyerekhez meghatározó tényező-e abban, hogy a gyerek boldog legyen és kiegyensúlyozott az új környezetben?

Alkalmazható-e testi „fenyítés” egy gyereknél akár pár éves korban akár tinédzseként?

Régen még az iskolában is alkalmaztak testi fenyítést, ami akkor többé-kevésbé „elfogadott” volt és sok esetben a szülők se emeltek szót ellene.

De a világ változik.

Ma már talán kevésbé jellemző, hogy egy gyereknél testi fenyítést, verést alkalmaznak a szülők, de biztos vagyok benne, hogy vannak akik úgy gondolkodnak, hogy egy POFON NÉHA INDOKOLT!

Te mit gondolsz erről?

Bántanád valaha is a gyermekedet?

Joga van egy szülőnek akár csak egy pofont is adni a gyerekének?

A szülő erőfölényben van a gyerekkel szemben, és nem csak erőfölényben. Kihasználhatja ezt az „előnyt” a gyermekkel szemben?

Létezik-e olyan, hogy MEGÉRDEMELTE!?

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket teszünk fel és az eredmény?

Hallgasd meg, hamarosan jön!

Nyerj egy HUNGARIANPOWER bögrét

Hallgass meg egy adást, írj egy rövid értékelést az appon vagy platformon ahol hallgattad (itunes, Spotify, Soundcloud, Stitcher, Google Podcastok) és küldd el nekünk a képernyőfotót (hello@kulfoldrementem.com). Minden héten kisorsolunk egy ilyen bögrét! Nyerj egyet Te is!

Nyerj Te is egy ilyen bögrét és vigyél színt a reggeli kávézásba! hashtag HUNGARIANPOWER

Szerepelnél adásban? Szívesen segítenél nekünk?

Írj nekünk ha akarsz szerepelni az adásban, akár a stúdióban akár telefonon adásban, vagy van téma ötleted, esetleg szívesen segítenél nekünk blogcikkek írásában, vannak külföldön élő magyar kapcsolataid akiket szerinted érdemes meghívnunk vagy interjút készíteni velük, mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot itt. (hello@kulfoldrementem.com)

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!

  • Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!