11. adás: Külföldről vissza Magyarországra! Előrelépés vagy hátra? Derítsd ki velünk és egy meglepi vendéggel! 2,5 óra lazítás

Hallgasd te is

Minden külföldi magyar „titokban” erre vágyik!

Ha már évek óta külföldön élsz és dolgozol akkor egyenesen imádni fogod ezt a történetet.

Akármennyire is szeretünk külföldön élni, ki ne gondolt volna arra hogy egyszer még visszamegy Magyarországra. Vagy visszamenne. Vagy bárcsak vissza tudna menni.

Ha jobb pénzt keresnék otthon! Ha jobbak lennének az életkörülmények! Ha lenne egy olyan állásom vagy vállalkozásom, amit igazán szeretek…

Ebben az adásban egy nagyon pozitív sztorit hoztunk nektek! Egy olyan párról szól, akik nyolc évig takarítottak külföldön, Dániában, majd egy lehetőséget megragadva kockáztattak és hazamentek.

Azóta eltelt két év, és elmesélik nekünk hogyan élnek otthon, mit tanultak a külföldi életből, milyen munkát végeznek otthon, milyen kihívásokkal szembesültek a hazatérés után és boldogabbak-e most otthon, mint külföldön voltak.

Az interjúban a pár férfi tagjával, Petivel beszélgettünk, itt láthatod az arcot a hang mögött!

Ők üzemeltetik a Demjéni Piramisfürdőt, ahol szívesen látnak téged is!

Fantasztikus környezetben pihenhetsz és élvezheted az igazi magyar vendégszeretetüket!

klikk ide és nézd meg a weboldalukat: demjenipiramisfurdo.hu

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!

 • Hát ez jo kérdés !
  én 87 be jöttem ki Amcsiba !
  21 éves voltam . A kor azért is fontos mert mivel fiatal voltam még nem erösödött meg bennem a Magyar mentalitás !
  könnyen beszoktunk , értettük hogy ez egy más világ és nekünk kell beilleszkedni !
  most 56 évesen kell majd hazamenjek Édasanyámhoz mert már nem élhet sokáig egyedül ! sajnos kihozni nemtudom mert egészségügyi okok miatt nem repülhet !
  szoval hogy hátra lépés e az attol függ hogy kell e munkába álj Magyarországon !
  Én nem szeretnék , akkor nehéz lenne , de talán egy pár orás munka jo lenne már csak azért is hogy ne üljek otthon egész nap !
  de hova tudok majd ennyi idössen elhelyezkedni !? Én fodrászként dolgoztam otthon és azt nyilván nem fogom folytatni ! mtalán Angol nyelvel egy irodába ? ( keresem a lehetöségeket )
  lakni lessz hol , csak egy autot kell majd vennem !
  szoval ez sok dologtol függ hogy hogyan lehet átváltani egy más környezetbe , mássak otthon az emberek mint kint , kibirom ? nem ? majd meglátjuk 😀

 • Mi Svédországból „menekültünk” haza 3 évvel ezelött a viking férjemmel. Én 30 évig éltem ott és persze mi alkalmazkodtunk az ottani törvényekhez, helyzethez. Fiatalon még könnyü beilleszkedni, nem volt különösebb gond. Itthon, a legnagyobb problémám hogy a férjem nem tud magyarúl és mindig, mindenben tolmácsolni kell neki. Sokminden más itthon, mint pl. az ügyintézés, orvoshoz van idöd, de nem akkor szólitanak be stb.. Attól függetlenül hogy a rokonok segitenek, eleinte nem könnyü, de belejön az ember. Azt mondják, hogy bármelyik országba költözik is az ember, kell 5 év még beilleszkedsz, még akkor is, ha ott születtett.

 • A rövid véleményem;
  Aki kiment nyugatra dolgozni, vagy úgy gondolta, hogy ott marad, és végül nem jött be, azik nagyon jól tették, hogy hazamentek!
  Vannak aztán az önsajnáltató estek, amikor csak anyagi megfontolásból ment ki nyugatra, akkor nemszámitott a hazaszeretet-mondhatni kameleon tipusok-malyd ugymond a honvágy hazahivta öket. Szó sincs erröl!! Az igazság az, mivel nyugaton már eleve több pénzt kersett,nembeszélve a valutális különbségröl,egy bizonyos idö ,malyd pénzmegtakaritás után vissza jött, egy reltiv magas összeggel amivel eltudott kezdeni valamit. Kvázi kizárólag csak az anyagi nyereség megfontolásából men ki, és szó sincs hazaszeretetröl mikor visszajött!! Végül megerösitve véleményem, aki nem anyagi, hanem valami más okból hagyta hazáját, igen csak kevás számban költözik vissza.A leirtak negyvenéves kúlföldön élö tapasztalataim, a körülöttem élö magyarokról….

 • Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!