fiatal ambíciózus magyar pár külföldi munkát keres az interneten

Külföldi munka pároknak 2000 euro / fő / hó-tól indul – Vigyázzon!

A külföldi munka pároknak rákeresés a neten sajnos tragikus eredményeket hoz fel 2023-ban, próbáltam…De Ön külföldi munkát keres, ráaadásul párjával szeretne együtt dolgozni?

A nevem Roland és én Dániában élek már 10 éve a párommal. 2012-ben döntöttünk úgy, hogy külföldre költözünk és nem Magyarországon fogunk munkát keresni, mert már akkor sem lehetett rendesen kijönni egy átlagfizetésből.

Itt most leírom hogy mire figyeljen, amikor külföldi munka után böngészik az interneten, mik a főbb különbségek a külföldi munka és a magyar, azaz otthoni munka között, hogy működik a fizetés, a kifizetés, milyen jogai vannak, mire kell figyelnie, hogy ne verjék át ( nem a külföldi cégek, hanem jellemzően a magyar munkaerő közvetítő cégek mögé bújt néhány kapzsi és gátlástalan honi vállalkozó.)

kulfoldi munka paroknak

Természetesen a legtöbb munkaerő-közvetítő cég illetve személy, aki ezzel foglalkozik, lelkiismeretes és segítőkész és mindent megtesz majd azért, hogy Önnek jó legyen, ha ezt a verziót választja.

De kezdjük a különböző verziókkal:

 1. A leggyakoribb verziója a külföldi munkavállalásnak akár párban, akár egyedül, amikor egyszerűen elmegyünk külföldre az Európai Unió egyik tagállamába és ott akarunk élni, dolgozni és végül letelepedni. Ekkor fel kell keresnünk a helyi bevándorlási hivatalt és ott jelezni, hogy itt vagyunk, megjöttünk és dolgozni szeretnénk. Először persze egy „tartozkodási” engedélyt kell szereznünk, amihez sok országban kell bejelentett lakcím, ezek után gyakorlatilag könnyű dolgunk van.

1.A: Ha már tudjuk, hogy melyik céghez megyünk dolgozni, mert pl. jelentkeztünk a LinkedIn-en és felvettek akkor nincs nehéz dolgunk, sőt kifejezetten szerencsés helyzetben vagyunk sok magyar társunkhoz képest akik a nyelvtudás hiánya miatt nem tudják gyakorolni a szakmájukat külföldön és ezért teljesen elölről kell kezdeniük akár 50 év felett is. Ez a verzió jellemzően nem pároknak szól illetve a gyakorlatban ritkán működik

1.B: Ha nem beszéljük a helyi nyelvet, akkor maradnak az olyan munkák mint takarítás, mosogatás, étteremben dolgozni illetve bármi olyan munkakör ami nem igényli, hogy emberekkel kommunikáljunk. Én illetve a párom itt Dániában a takarítást választottuk.

 • Szintén egy gyakori megoldás, hogy munkaerő-közvetítő céggel jönnek a magyarok külföldre dolgozni. Ennek a megoldásnak vannak előnyei de hátrányai is. Előnye, hogy jellemzően hozzák és viszik az embert, mindent leszerveznek, csak „be kell állni a szalaghoz”, azaz menni kell dolgozni. A pénz viszont ritkán éri el a címben megjelölt 2000 eurót/hó. Bővebben a munkerő közvetítős külföldi munkavállalásról itt olvashat.

Nem olyan egyszerű a külföldi munka pároknak, ha:

 1. Megterhelő fizikai munkát választunk, mert sok esetben nem vagyunk felkészülve olyan megterhelésre, ami sok külföldi munka esetén az első időszakban vár ránk. Én emlékszem, hogy napi 20 lépcsőházat takarítottunk, hétfőtől péntekig, persze „rengeteget” kerestünk magyar viszonylatban de olyanok voltunk mint két zombi.
 2. A külföldi munka pároknak című álláshirdetésekkel tele van az internet, de amit én láttam, hogy zöme az régi, elavult, én biztosan nem jelentkeznék rá típusú álláshirdetés.
 3. Nem egyszerű a helyzet azoknak a pároknak akik még sosem dolgoztak együtt korábban. Bár kalandosan hangzik együtt dolgozni a férjünkkel vagy a feleségünkkel, párunkkkal de én személy szerint hosszútávon óva intenék tőle mindenkit. Nekünk óriási kihívás volt ez rengeteg stresszforrással. Ugyanis kell valaki aki vezeti a „csapatot” és osztja az utasításokat, néha fáradtan és akár ingerülten is. Ha még éhes is az ember akkor ez egy igazi „veszekedés bomba” és aztán úgy dolgozni, hogy idegesek, feszültek és stresszesek vagyunk tele hamis „méreggel” a párunk iránt ( mert valójában nagyon is szeretjük őt) nagyon kimerítő tud lenni, úgyhogy jól gondoljuk meg és előre beszéljük meg a párunkkal hogy hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket!

Takarítással 2000 euró nettó/hó külföldön ( az igazság kendőzetlenül)

Vagy akár 3000 euró is. Nem viccelek. Bár hozzáteszem, hogy amíg idáig eljut valaki, az több év kemény munka áldozatokkal, anyázással, és állandó magas szintű munkavégzéssel. Amikor például mi megérkeztünk Dániába, kifejezetten párban akartunk dolgozni mert egyikünk sem tudott jól angolul, nemhogy dánul, ezért biztosabbnak láttuk ha együtt vesszük a külföldi munkavállalással járó kihívásokat. Egy lépcsőház takarító cég vett alkalmazásba minket, a felvételi interjú angolul zajlott, mindketten tiszta stresszesek voltunk mert alapfokú angol nyelvvel mentünk munkát szerezni. De a főnök látott bennünk valamit, tudta hogy dolgozni fogunk mint az állat. Két hónap után már volt havi 200 óra munkánk fejenként, amiért 115 korona bruttó órabért kaptunk. Így a hó végén maradt a zsebünkben fejenként 630 ezer ft. És ez „csak” a napközbeni munka volt. Ugyanis esténként is mentünk irodákat takarítani, napi 3 és fél órában és így még hozzácsaptunk fejenként 250 ezer ft nettót, szóval összesen 880 ezer nettóval zártuk fejenként a harmadik hónapot.

Természetesen ez áldozatokkal járt, méghozzá kőkemény áldozatokkal. Korai kelés, munka reggeltől estig, szombat és vasárnap is. Emlékszem az első karácsony alkalmával még szenteste délutánján is lépcsőházat takarítottunk. Szóval ha akarsz ennyit keresni akkor ilyen „jellegű” áldozatokat kell hozni. Ugyanis külföldön sincs kolbászból a kerítés.

Tipikus külföldi munka pároknak

 1. Kertészeti munkák
 2. Takarítás
 3. Éttermi munka
 4. Konyhai munka
 5. Raktári munka
 6. Gyári munka/ szalagmunka
 7. Idénymunkák
 8. Ablakmosás (bár ez ritkább)

Mi Dániában jellemzően a TAKARÍTÁST preferáljuk, az időjárás miatt a kertészeti munka beleesik az IDÉNYMUNKA kategóriába, nemúgy mint Spanyolországban.

Ha konkrét állást keresel, akkor keresd a következő cégeket, akik segíteni fognak:

https://eles-eures.munka.hu/Lapok/eures_munkaltatoknak/eures_munkaltatoknak_kozvetites.aspx

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!