AUSZTRIÁBA költözés, az alapok, amiket mindenképpen tudnod kell!

Hallgasd te is

Kiköltöznél Ausztriába? Akkor ez az adás Neked szól!

Többek között olyan dolgokról beszélgettünk Anival, hivatalos nevén Ausztria Anival, mint az osztrák TB rendszer, ki és hogyan veszi igénybe, mennyibe kerül 2023 ban. De érintettük azt a fontos kérdéskört is, hogy miként kell gyerekekkel albérletet keresni Ausztriában és mire muszály odafigyelni ezzel kapcsolatban. Beszélgettünk még arról, hogy miért előnyösebb ha az osztrák cég közvetlenül alkalmaz valakit szemben azzal, ha egy magyar cégnél vagyunk bejelentve és hivatalosan kiküldetésben vagyunk. Nem utolsó sorban átbeszéltük azt is, hogy az osztrák családi pótlék kinek és mikor jár, mi az összefonódás a magyar és az osztrák rendszer között, és Ani elmagyarázta nekünk, hogy miért tartja vissza az osztrák állam a családi pótlékok kifizetését bizonyos esetekben most 2023 ban.

Beszélgettünk még Gábor Gáborral az osztrák karrierjéről és eközben sok hasznos és gyakorlati tanácsot adott nekünk és a hallgatóknak. Elmesélte nekünk, hogy milyen utat járt be a mosogatói pozícióból addig, hogy most már egy nagy acélipari cég menedzsmentjébe tart a közeljövőben.

Palikával is beszélgettünk egy rövidet, ő Németországból jelentkezett be az adásba, és megtudtuk, hogy miként halad előre ill. hogy mennyire érzi jól magát.

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
  • Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!