5. adás: Hogyan változtat meg drasztikusan a külföldi élet és munka. Te is látod magadon?

Hallgasd te is

Ez egy nagyon jó kis epizód lett!

Egy könnyed hangvételű, leginkább dinamikus és laza adás lett. Egy kis levezető egy hosszú nap után hazafelé, vagy akár munkába menet is, mert én például így hallgattam meg újra és nekem jobban telt a napom.

Azt igyekeztünk megfejteni, hogyha külföldre költözöl, az megváltoztat-e.

Nehéz, mert ahogy múlnak az évek, mindannyian változunk, függetlenül attól, hol élünk.  Akkor most döntsd el, hogy azért változtál, mert külföldön élsz, vagy amúgy is megtörtént volna.

Ha leülnék egy kávéra veled, és feltenném ezt a kérdést:

Téged megváltoztatott az, hogy külföldön élsz? És ha igen, hogyan? Ha nem, miért nem?

Mi lenne a válaszod? Hogyan próbálnád meg végiggondolni ezt a kérdést?

Hatott rád a helyi kultúra, szokások, stílus?

Például öltözködésben a helyi „divatot” követed, ha nő vagy? Az alapján öltözködsz, hogy a kollegáid, barátaid mit viselnek és neked mi tetszik meg abból?

Ha férfi vagy, a helyi hajviseletet „hordod”? Én itt Dániában ezt megfigyeltem néhányunknál, hogy átveszünk dolgokat, szokásokat.

Ma már simán begázolok egy üzletbe „melós” cuccban, míg régen, amikor kiköltöztem, fel sem akartam venni céges egyenruhákat. De itt ez teljesen normális.

Észrevétlenül belopóznak ezek a kis „sunyi” szokások a mindennapjainkba és szépen lassan átformálják a világunkat, gondolkodásunkat. Nem azt mondom, hogy elveszítjük önmagunkat, csak azt, hogy hatással van ránk a környezet, melyben élünk, dolgozunk.

Ebben az adásban végül sikerült összegyűjteni azt, hogy ki-ki miben változott meg külföld hatására, és a magunk humoros módján még élveztük is.

Egy könnyed hangvételű, leginkább dinamikus és laza adás lett. Egy kis levezető egy hosszú nap után hazafelé, vagy akár munkába menet is, mert én például így hallgattam meg újra és nekem jobban telt a napom.

Ezt kívánom neked is, szórakozz, kapcsolódj ki és élvezd ezt a közel egy órás szellemi masszázst!

Nyerj egy HUNGARIANPOWER bögrét!

Hallgasd meg az adást, írj egy rövid értékelést az appon vagy platformon ahol hallgattad (itunes, Spotify, Soundcloud, Stitcher, Google Podcastok) és küldd el nekünk a képernyőfotót (hello@kulfoldrementem.com).

Minden héten kisorsolunk egy ilyen bögrét! Nyerj egyet Te is!

Nyerj Te is egy ilyen király bögrét és vigyél színt a reggeli kávézásba! HUNGARIANPOWER

Szerepelnél adásban? Szívesen segítenél nekünk?

Írj nekünk ha akarsz szerepelni az adásban, akár a stúdióban akár telefonon adásban, vagy van téma ötleted, esetleg szívesen segítenél nekünk blogcikkek írásában, vannak külföldön élő magyar kapcsolataid akiket szerinted érdemes meghívnunk vagy interjút készíteni velük, mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot itt. (hello@kulfoldrementem.com)

Most pedig ideje meghallgatni az adást! Jó szórakozást hozzá!

Roland

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!

  • Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!