(anti)SOCIAL MEDIA és a „Will Smith” jelenség

Hallgasd te is

Hamarosan… (hallgass bele)

Mire ez az adás kijön, a Will Smith és az Oscar téma már lerágott csont lesz a hírekben és a social médián. Hála az égnek!

Ez az adás nem Will Smith-ről szól, és nem is arről hogyan törünk felette pálcát! De ami történt, az ihlette.

Az új „Virtual Government” (virtuális kormány)

Amerikában legalábbis így nevezik a social mediát, és ez sok mindent elmond, és még annál is nagyobb mélységei vannak.

Ma, ha nyugalomban akarsz élni, felejtsd el azt az ambíciódat, hogy hírességgé válj! Bármit teszel, bármit mondasz, – pláne ha megbotlasz – nagyító alá kerül, felkapja a social média és ami a címlapokon és hírfolyamokban megjelenik már rég nem az ami történt és milliószorosára van nagyítva háromszor is elferdítve firkászok, szerkesztők és házi kreátorok által.

A rossz hírekért nem kell messzire menni, csak megnyitod reggel a közösségi médiát és ömlik is a szemét gyönyörűen becsomagolva, tényként közölve, tálcán kínálva.

Jó hírek? Reményt keltő dolgok szerte a világból összegyűjtve? Szinte sehol!

Ezért nevezem (anti)social médiának ebben az adásban a social médiát és egyéb hírportálokat.

Megnézzük, mi is az a „Will Smith” jelenség és mennyire veszélyes a jövőnkre nézve.

Próbáljuk megfejteni mekkora hatalomra tettek szert a social appok, a Facebook, a Twitter, az Instagram és hogyan használják ezt a hatalmat.

Hova fajulhat ez a jövőben? Mik a trendek és merre tart mindez?

De ami még fontosabb: Milyen hatással van ez az ember social (azaz szociális) életére, karrierjére, megítélésére.

Posztjaink és kommentjeink hangosabban beszélnek mint tetteink a mai világban, mert messzebbre érnek, tovább élnek és állandóan láthatóak. Bizonyítékok arról, hogy hogyan gondolkodunk, mit gondolunk bizonyos témákban, mit szeretünk, mi érdekel, mi foglalkoztat.

A leendő munkáltató, a potenciális partnerünk, a közelgő randink jelöltje és a szomszéd is már rutinszerűen csekkolja profilunkat, hogy megtudja kik vagyunk és mit gondolunk a világról. Itt történik az első benyomás, nem csak a mindennapokban.

Hogyan éljünk egyött ezzel és hogyan birkózzunk meg ezekkel a kihívásokkal?

Manapság alapjában véve csak azok lehetnek híresek akik elsőnek vagy utolsónak tesznek valamit.

Erskine Caldwell

Jön az adás, jövünk és hozzuk ami kell egy jó bulihoz! Hangulat, jókedv és egy 90 fokon égő szenvedéllyel teli talk-show!

Nyerj Te is egy HUNGARIANPOWER bögrét

Hallgass meg egy adást, írj egy rövid értékelést az appon vagy platformon ahol hallgattad (itunes, Spotify, Soundcloud, Stitcher, Google Podcastok) és küldd el nekünk a képernyőfotót (hello@kulfoldrementem.com). Minden héten kisorsolunk egy ilyen bögrét! Nyerj egyet Te is!

Szerepelnél adásban? Szívesen segítenél nekünk?

Írj nekünk ha akarsz szerepelni az adásban, akár a stúdióban akár telefonon adásban, vagy van téma ötleted, esetleg szívesen segítenél nekünk blogcikkek írásában, vannak külföldön élő magyar kapcsolataid akiket szerinted érdemes meghívnunk vagy interjút készíteni velük, mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot itt. (hello@kulfoldrementem.com)

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!

  • Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!