Élet Mexikóban: Lajos, a szerelem és a boldog élet találkozása Chihuahuában

Hallgasd te is

Ebben az adásban Mexikóba repültünk, egészen Chihuahuáig.

Én nem tudtam, de kiderült, hogy ez a kedves kis kutyafajta is innen származik.

Lajos története – és Mexikó is – nagyon érdekes, gyakorlatilag a szerelem vitte őt egészen Mexikóig.

Sajnos a távolság és az ottani gyenge internet miatt nem lett tökéletes a hang, de igyekeztünk kihozni belőle a maximumot.

MEXIKÓ.

Roppant érdekes hely, mert bár van némi romantika ebben a névben, az elhangzott információk birtokában nem egy olyan célpont, ahova lelkesen költöznénk ki.

Lajos mesélt a közbiztonságról, illetve annak hiányáról, a mindent átható, szinte már a rendszer részévé vált korrupcióról, a szegénységről, ami annyira mindennapos, mint nálunk otthon a dudaszó a körúton.

Ugyanakkor az ott élő emberek ebben szocializálódtak, életük része az, hogy betartsanak bizonyos szabályokat és akkor nem lesz baj. Legalábbis ezt remélik.

Nekünk, kényelemben és biztonságban élő európaiaknak szinte elképzelhetetlen, hogy a gyereket annak tudatában engedjük el iskolába, hogy Mexikóban gyakori a gyerekek elrablása.

Mégis, ők így élik az életet, a mindennapokat és így nőnek fel generációk.

Egy biztos, Mexikó más kultúra, biztosan gyönyörű, biztosan lenyűgöző, van akinek szerelem első látásra, de nekem valami mégis azt súgja: Ez nem a te világod!

Talán túl sok drog kartelles filmet néztem, vagy csak szeretem teljes biztonságban tudni a szeretteimet.

Azért ide teszek egy képet Tulumról, ami szintén Mexikó és az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy évente közel 70 millió turista látogat el Mexikóba. Talán egy nap én leszek az egyik. Ki tudja ezt megmondani…?

Inkább gyertek, hallgassunk bele ebbe az adásba is.

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
  • Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!