Costa del Sol: ahol az álmok valóra válnak!

…és Rád is csodás napok várnak!

(Hallgasd meg, ha nincs kedved olvasni, felolvasom neked! Roland)

Nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy találjunk valakit, akinek az álma, hogy Dél-Spanyolországba, Andalúziába, azon belül is a Costa Del Sol -ra költözzön és kezdjen ott egy új életet!

Ennek okait naphosszat lehetne sorolni:

fantasztikus gasztronómia,

egész évben lenyűgöző időjárás, ahol évi minimum 300 napsütötte nap vár minket  csakhogy a legalapvetőbbeket felsoroljam.

De a Costa Del Sol ennél is több szépséget rejt magában, egy valódi földi paradicsom.

Ennek okán egyre többen döntenek úgy, hogy kiköltözési vagy befektetési jellegel ingatlant vásárolnak a napos parton, azaz a Costa Del Sol -on.

Egy ingatlant venni egy ilyen csodálatos környezetben örömteli, ugyanakkor sokszor kihívásokat is rejt magában.

Aki valaha keresett, netalán vásárolt külföldön ingatlant, az tudja, hogy nagyon sok időt, energiát, bosszúságot és nem utolsó sorban pénzt lehet megtakarítani, ha van velünk ilyenkor valaki, aki ismeri a helyi „dörgést” mind hivatali, mind lokális ingatlan szakértői szinten.

Ebben a témában szeretnénk Nektek, mint Külföldre Mentem Majd Jövök teljes vállszélességgel ajánlani egy lokális magyar tulajdonú céget. Egy céget, ahol az alapvető értékek nagyban hasonlítanak az általunk képviselt értékekre, így örömmel ajánljuk nektek Istvánt, akivel egy ÉLŐ ADÁST is készítettünk a facebook oldalunkon!

De itt is megnézhető!


Andalúziában a külföldiek aránya már elérte az 51%-ot, a társadalmi berendezkedés, a kitűnő egészségügy, a kiváló oktatás, a magán iskolák, a híres egyetemek, a spanyol nyelv, a spanyol zene, a sokrétű nemzetközi gasztronómia,

a mindig barátságos meleg éghajlat,

a csodás zöld erdős környezet, a kristálytiszta azúrkék Földközi-tenger, a pazar homokos strandok, a festői hegyvidék, a másfél órára fekvő kitűnő sípályák, a kiemelkedő közbiztonság, a helyi emberek mosolygós kedvessége

és segítőkészsége, a kitűnő infrastruktúra, a mindenben dúskáló bevásárlóközpontok, a hatalmas termelői piacok és a 10 hónapos szezon, rengeteg betelepülőt, vásárlót vonz erre a piacra.

Itt egy kis összefoglaló Istvánék tevékenységéről az ő megfogalmazásukban:

„Spanyolországban, Andalúzia tartományban, azon belül a Costa del Sol tengerpartján dolgozunk.


Ezen a területen közel 1000 ingatlanügynökség dolgozik, ők az eladókat képviselik, a feladatuk, hogy az eladók, fejlesztők által kínált ingatlanokat értékesítsék, ezek az ügynökségek az eladóktól kapják a jutalékot a vételár függvényében.

Gyakran előfordul, hogy sikerdíjas szerződéseket kötnek az eladóval, ebben az esetben az eladó által kért vételár felett további profitot próbálnak elérni az ügynökök, ezt az eladóval általában megfelezik.

A mi ügynökségünk vevő képviseleti iroda, ilyen típusú ügynökség csak néhány van itt a parton. Magyarul beszélő hivatalos képviselet pedig a tudomásunk szerint nincs több.

Mit is jelent ez valójában?
A mi irodánk minden esetben a vevőket képviseli, mi a vevővel kötünk megbízási szerződést, minket a vevő fizet. A jutalékunk sávos, 500 000 euróig 4%-ért dolgozunk, ezen felül csökken a százalék.

Az ügyfelünk érdekeit a szem előtt tartva, a neki legjobb opciók felkutatásán, elérésén ügyködünk.

https://topandalusia.com

Mégis miért éri meg megbízni minket?

(hiszen bárki kinézhet magának egy ingatlant és megveheti azt vevő képviselet nélkül is.)

 • Mi családi vállalkozásként indultunk, ma már több ügynökünk is van.
 • Szinte majdnem mindenki beszél nálunk magyarul, de spanyolul, angolul,szlovákul, csehül, oroszul kiválóan és egy kicsit svédül is tudnak a munkatársaink.
 • Amikor mi 6 éve ide költöztünk, a kezdeti időszakban belefutottunk jópár “próbatételbe”, megismertük a spanyol bürokráciát, a saját esetünkön keresztül tapasztaltuk meg az ügynökségek olykor vérlázító eladási stratégiáit és idegeskedtünk is miattuk eleget.
 • Megismertük a Spanyol tulajdonosok néha teljesen sokkoló hozzáállását, a rengeteg rejtett, a későbbiekben az új tulajdonost lehetetlen helyzetbe hozó helyi szokásokat, a Spanyol idevágó törvényeket, előírásokat, adózási szabályokat.
 • Ma már tudjuk, hogyan kell gyorsan és olcsón NIE számot intézni az ügyfelünknek, mit jelent és mennyire fontos a befektető szempontjából a turisztikai engedély, hol, mikor és mennyi a vásárlást követő átírási illeték, az adó és az egyéb költségek.
 • Milyen és melyik törvényes képviselet ( ügyvéd, közjegyző, idegenrendészeti képviselet) szükséges egy adott adás-vétel kapcsán.
 • Tudjuk mitől jó egy ház és mitől nem.
 • Ma már jól ismerjük és szívesen bemutatjuk a környéket minden érdeklődőknek, erre különböző csomagokat hoztunk létre. Van egynapos körutunk 3 főig reggel 10-től délután 3-ig 200 euróért és van kétnapos is 350 euróért.

Ilyenkor bemutatjuk a környéket, a környező városokat, településeket és rengeteg információt adunk át.

 • Egy, az iroda részére történő megbízás során igyekszünk bizalmi kapcsolatot kialakítani az  ügyfelünkkel, hogy tudjuk milyen ingatlant keres, mekkora összeggel rendelkezik, hol és milyen céllal szeretne vásárolni, szüksége lesz-e hitelre vagy esetleg több időre az ingatlan kifizetésére (a foglalózást követően sokszor előfordul, hogy több hónapot is kér a vevő a vételár teljes kifizetésére), milyen prioritások mentén keressük meg a megálmodott ingatlant.
 • A megtalált, a vevő által is preferált ingatlant mi ezek után minden szempontból átvilágítjuk,  több ügyvédi irodával dolgozunk együtt, vannak szakértőink örökösödési, bejegyzetlen de legalizálható ingatlanok, vidéki rusztikus birtokok, házfoglalások, banki visszavett ingatlanok, építészeti kérdések és előzetes felújítási költségvetések esetén is.
 • Mi képviseljük az ügyfelünket, mi állunk szemben az eladó ügynökével, mi vagyunk az ügyfelünk alkuszai is. Általában jó eredményeket érünk el a vételár optimalizálásának terén is.
 • A vásárlást követően segítünk az ügyfelünknek a bérbeadásban, az ingatlan kezelésében is, erre szerződéses partnereink vannak.
 • Ha szükséges, a felújítást generál kivitelezésben vállaljuk, több kipróbált alvállalkozót versenyeztetünk meg ilyenkor a legjobb felújítási ár elérésének az érdekében. Több építész irodával vagyunk kapcsolatban, belsőépítészünk is van.
 • Tudjuk mit és hol érdemes beszerezni, hogyan kell átiratni a vizet a villanyt és ezt el is végezzük. A szükséges engedélyek beszerzésében is közreműködünk. Jó kapcsolatokat ápolunk a helyi önkormányzatokkal és egyéb hatóságokkal is.
 • Talán az egyik legfontosabb amit az ügyfél kaphat tőlünk az a helyismeret. Tudjuk melyik lokációban, hol érdemes házat vagy lakást vásárolni, hol milyen értéknövekedés érhető el, milyen bérbeadási lehetőségei lesznek az adott ingatlannak, milyen hozamra számíthat az ügyfelünk. Ismerjük az eladók “trükkjeit”, átlátunk az eladót képviselő ügynökök eladási stratégiáin.
 • Úgy kell minket elképzelni, mintha olyan tapasztalattal rendelkeznétek általunk mint egy olyan befektető aki már több száz házat vásárolt itt.
 • Végül de nem utolsó sorban el kell mondanunk, hogy Andalúzia “nem veszélytelen hely” 💯🌴💚, nemegyszer előfordult már, hogy kis lakást bérbeadásra kereső pár végül egy hatalmas birtokot vásárolt itt és az egész család kitelepült ide.

Amiben ránk igazán számíthattok az egy szóval kifejezhető: MINDENBEN

ELÉRHETŐSÉGEINK:
web: www.topandalusia.com
E-mail: support@topandalusia.com
Magyar telefonszámunk: +36709496959
Spanyol telefonszámunk: +34660692895
Whatsapp: +34660692894″

Sok sikert az álmok földjén 🤩

A Külföldre Mentem Majd Jövök csapata:
Peti, Roli és Matyi

Záró gondolatok:

Miközben szerkesztem ezt a cikket, az egyik szemem sír, a másik nevet! (Roland vagyok, bár a cikket Peti rakta össze)

Ugyanis én jelen pillanatban nem tudok se lakást, se házat venni ebben a régióban. Nincs rá meg a pénzem, pedig nagyon nagy álmom volt mindig is. Tudom, hogy sokan akik olvassátok, azt érezhetitek, hogy: Ez jó másnak, de nem nekem. Nekem sose lesz ennyim, hogy itt vegyek bármit is!

István csodálatosan lefestette a vele készített adásban, hogy milyen élet várhat arra, aki kint kezdene új életet. Viszont a Costa del Sol – bár az álmok és lehetőségek földje – túl sok lehet azoknak, akik egy bőrönddel indulnának el.

Ide olyan háttérrel érdemes elindulni – ahogy erre nagyon korrekten felhívta figyelmünket az adásban – ami már nyújt egy alap biztonságot. (30.000 eurót javasolt egy évre, azaz havi 2500 euró, és akkor nem élsz nagylábon.)

Befektetni a pénzedet, amennyiben van, itt és most ingatlanba, kiváló lehetőségnek tűnik az elmondottak alapján de mindenképpen beszélj Istvánnal.

Ha pedig nincs pénzed, ne keseredj el! Az életben az a szép, hogy a jövő még nincs eldöntve. Nézd meg, István hat év alatt négy ház tulajdonosa lett úgy, hogy bőven 50 felett kezdte újra az életet Spanyolországban.

Mi hiszünk abban, hogy kemény munkával, a megfelelő üzletben vagy szakmában, kitartással, tanulással és rengeted odaadással megfordítható bármilyen élethelyzet de az biztos, hogy fokozatosan jobbá tehető!

Kívánjuk, hogy egy napon te is abban tudj gondolkodni, hogy milyen házat vegyél befektetés céllal vagy költözési céllal a Costa del Sol-on!

Mi is álmodozunk erről! Olyannyira, hogy hamarosan meglátogatjuk Istvánt is!

Köszönjük, hogy elolvastad ezt a cikket!

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!