50 évesen külföldön

50 felett újrakezdeni külföldön – Nem csak a 20 éveseké a világ! 22. adás

Hallgasd te is

klikk a zöld gombra és indul is az adás!

Sok kérdést felvet ez a téma:

  • Lehet-e újrakezdeni 50 évesen külföldön?
  • Nem nehéz?
  • Megéri ez az egész „herce-hurca”?
  • Mi van ha két szék közül a pad alá esek?
  • Lesz munkám 50 évesen?

„Nem csak a húsz éveseké a világ!”

Elmondani nem tudom, mennyire azokkal vagyok akik olyan helyzetbe kerültek, hogy 50 évesen vagy akár idősebben, esetleg pár évvel fiatalabban kell újrakezdeniük a nulláról, nyelvtudás nélkül, sokszor megtakarítások nélkül külföldön.

50 éves korára az ember már szeretne nyugodtabb életet, kevesebb stresszt és határozottan több biztonságot.

Szeretné nyugiban tölteni a szabadidejét, esetleg unokázni, utazni egy évben kétszer, élvezni az életet még úgy is, hogy dolgozni kell.

Sajnos a dolgok állása jelenleg erre csak egy szűkebb rétegnek biztosít lehetőséget, a többség életének nem része a fent felsorolt, 32 ledolgozott év után jól megérdemelt „jutalom”. Aki 50 éves az már látja, hogy a „világ”, legalábbis Magyarországon nem így működik.

Ma ott tartunk, hogy ebben a korosztályban sem ritka az, hogy az emberek arra „kényszerülnek”, hogy újrakezdjék az életüket, külföldön. De legalábbis ingázzanak akár Ausztria és Magyarország között, mert ott jobban megfizetik és elismerik őket, igen, még 50 évesen is.

Senki ne értsen félre, ez nem egy kritika Magyarországról, sokkal inkább egy elismerés más Nyugat-Európai országoknak.

Tényleg nem tudom, mi lenne velünk, sok százezer magyarral, ha nincs ez a lehetőség. Meg persze azokkal akik most vannak olyan helyzetben, hogy otthon már nem látják a megoldásokat.

Ez az epizód nekik/nektek készült, hogy erőt merítsetek a döntéshez és megtegyétek azt a lépést ami végül egy boldogabb, biztonságosabb és élhetőbb jövőt hoz nektek egyénként.

Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
  • Tetszett? Oszd meg a barátaiddal is! Nyomd meg a FB gombot!
Kövess minket!